Larb

Det asiatiska köket står inte högst på min favoritlista men ibland är det lite spännande att prova på.

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 msk jasiminris
  • 500 g blandfärs
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 röda chilifrukter, skivade med kärnor
  • 0,5 rödlök, skivade
  • 3 salladslökar, skivade
  • 3 salladsklyftor
  • 1 bunt persilja, hackad
  • 1 dl färska myntablad, grovhackade
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 msk fisksås
  • Saften från 1 lime

Gör så här:

  1. Lägg riset i en torr, kall stekpanna. Rosta det gyllenbrunt på svag värme. Låt svalna. Stöt i mortel.
  2. Stek vitöken i olja. Tillsätt färs och fisksås. Stek smuligt.
  3. Tillsätt lök, chili. Vänd ned det mortlade riset, persilja, mynta, och lime
  4. Lägg upp färsen på romansalladsblad och servera med jasmineris

Kommentar:

Lättlagat som passar till en vardag med spännande smaker. I orginalreceptet använder man koriander men som ni kanske känner till är det den mest vidriga av alla kryddor så jag bytte den mot persilja som fortfarande växer i kökslandet. Man använder även fläskfärs men det fick jag inte tag på och tror nog även att det blir bäst med blandfärs, använder nästan alltid blandfärs även om det står nöt- eller fläsk.


Kommentarer

  1. Det var en jättegod vardagsrätt! Mitt betyg blir 4! Sen höll jag i och för sig på att tjöva mig när jag åt det på jobbet dan efter för jag fick in en jättstark chilibit på tungan.:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär