Färsrutor med medelhavsfyllning

Dags för lite vardagsmat igen. Köttfärs är alltid en god ingrediens som dessutom inte blir speciellt mycket sämre av att frysa.
För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g blandfärs
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 75 g fetaost
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 msk soja
  • 1 dl grädde
  • smör
  • salt, peppar

Gör så här:

  1. Lägg färsen mellan två bitar plastfolie och platta ut till en fyrkant, ca 30*40 cm. Dela i fyra delar.
  2. Hacka löken och stek lätt i smör
  3. Bred senap på färsbitarna. Lägg på kapris och smulad fetaost. Vik ihop färsen och nyp kanterna. Stek i smör tills de fått fin färg.
  4. Häll på soja och grädde, låt puttra i några minuter.
  5. Servara med pasta, pressad potatis eller potatismos och någon grönsak.

Kommentar:

Precis så är vill jag ha vardagsmat, lättlagat och gott men ändå av riktiga råvaror. Påminner lite om Solgårdens köttfärslimpa fast i en betydligt enklare variant. Pasta var inte optimalt till detta så välj heller något av potatisalternativen. För yngste matgästen valde jag bort kaprisen. Serverade med lite kalamataoliver och fetaost.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär