Medelhavspasta

Skaldjur är alltid gott, här ett ganska enkelt recept som passar bra en fredagkväll.
För fyra personer
Ingredienser:
  • 1 nät blåmusslor
  • 400 g handskalade, färska räkor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk rapsolja
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • Olivolja
  • 75 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 50 g parmesanost
  • färsk pasta
  • 2 dl kalamataoliver
  • 2 tsk kapris

Gör så här:

  1. Förbered pastan.
  2. Skrubba musslorna, släng de som är öppna. Fräs med 1 msk rapsolja och två pressade vitlöksklyftor. Häll på vin och koka under lock i 5 minuter. Släng de musslor som inte öppnat sig. Varmhåll.
  3. Stek räkorna i 1 msk rapsolja och två pressade vitlöksklyftor. Varmhåll.
  4. Mixa tomaterna med lite olivolja. Stöt pinjenötter och basilika i en mortel. Riv parmesanosten. Blanda tomater, pinjenötsblandningen och ost.
  5. Koka pastan och tillsätt tomat- och pinjenötsblandningen, kapris och oliver. Servera med skaldjuren.

Kommentar:

Inte dumt alls. Fungerar säkert med torkad pasta också men det blir inte lika bra, om ni inte gör pastan själva så kosta i alla fall på er att köpa färsk. Det är faktiskt ganska lätt att göra egen pasta även om det tar lite tid. Fick tag på musslor som var riktigt bra, behövde bara slänga två. Det stod att det var kravodlade men funderar på vad som skiljer en sådan mussla från en annan? Till drack vi härligt, franskt vitt vin, La Gascogne. Ett frisk och blommigt vin som lyfte maten ett snäpp till, precis så som ett vin skall göra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär