Krämig kyckling- och spenatlasagne

Det är svårt att misslyckas med lasagne, de flesta varianter blir bra. Här kommer en som är hämtad från Allt om mat

Till 4 personer:
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 msk + 1tsk olivolja
  • 2 tsk grillkrydda
  • 350 g färsk spenat
  • 3 dl grädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 3 dl riven vällagrad ost, tex prästost eller Västerbotten
  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här:

  1. Koka lasagneplattorna. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär kycklingen i smala strimlor. Fräs strimlorna i 1 msk olja ca 5 min. Strö över grillkryddan. Ställ undan.
  3. Fräs spenaten i tsk olja under omrörning till all vätska kokat in.
  4. Koka ihop grädde och vin i en kastrull ca 5 min.
  5. Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Varva lasagneplattor med kyckling, spenat, den lagrade osten och vinsås i formen. Avsluta med ett lager lasagneplattor och vinsås på det. Strö över parmesanosten. Gratinera i ca 20 minuter.

Kommentar:

Gott! Slår inte klassisk lasagne eller fisklasagne men värt att testa, jag försöker som jag tidigare nämnt att ha åminstonde en kycklingrätt i veckan. Kanske att man skall koka såsen längre än vad som anges i receptet, den blir lite för dåligt redd på bara 5 minuter. Skall testa med 10-20 minuter nästa gång, man kan även tänka sig att reda den lite lätt. Om du gör lasagneplattorna själv så blir det precis lagom med en halv sats. Vi gav rätten en stark 4:a. Fotot ovan är av kategorin misslyckade, rätten ser mycket godare i verkligheten :) Får be hustrun ta över fotograferandet, det blir liksom bättre då...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär