Fylld fläskschnitzel


Mitt eget påkommna recept är en gammal favorit som jag gärna delar med mig av.

Lenas fyllda fläskschnitzlar

Till 4 pers
6-8 hg fläskschnitzel
4-8 skivor serannoskinka eller annan kallrökt skinka
4-8 skivor lagrad ost
1 dl olja till stekningen

Till paneringen:
mjöl
2 ägg blandat med torkad basilika och en pressad vitlöksklyfta.
ströbröd

Gör så här:

1.Banka fläskschnitzlarna på båda sidorna.
2.Lägg en skiva skinka och en skiva ost på varje schnitzel.
3.Vik ihop schnitzlarna och vänd dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
4. Häll ca 1 dl rapsolja i en traktörpanna eller gjutjärnspanna och hetta upp oljan.

5.Stek schnitzlarna på ganska hög värme på båda sidorna och lägg över dem i en ugnsfast form utan lock och lägg in dem succesivt i ugnen.
6.Servera till kokt ris och en god sallad eller ärtor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär