Rönnbärsfilé med smak av vilt


Idag gjorde maken en underbart god rätt som faktiskt påminner mycket om viltlax i smakerna. Receptet är hämtat från veckans Land.(som vanligt byter vi ut så vi endast använder rena råvaror som smör och grädde annars har vi inte gjort några förändringar från orginalreceptet.)

Till 4 pers
600 gr fläskfilé
1 purjolök
smör
salt
nymalen svartpeppar
2 1/2 dl grädde
2 msk viltfond med kantarell
1/2 tsk kinesisk soja
8 krossade enbär
3 msk rönnbärselé

Till servering
kokt eller pressad potatis
kokta grönsaker

Vi valde att ta pressad potatis och gröna ärter som vi tyckte passade bäst.

Gör så här:
1. Putsa filén fri från senor och hinnor och skär den i skivor.
2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar
3. Tillsätt grädde, fond, soja och enbär. Koka grytan sakta under lock cirka 5 minuter
4. Blanda i purjolök och gelé och koka ytterligare cirka 5 minuter.

En snabblagad rätt som passar som bjudrätt med god smak av enbär.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär