Viltlax


Världens godaste lax tycker vi och det är ett säkert kort på bjudningar. Vilt och kantarellfond samt lingonsylt ger den vilda smaken. Det låter konstigt men det är en höjdare vill jag lova!

Viltlax

Till 4 personer
ca 600 g färsk laxfilé
1 tsk salt
2 1/2 dl grädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
2. Blanda grädde, fond, lingon peppar och timjan. Häll över laxen
3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter
4. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker och gärna rårörda lingon.

Rödvin passar utmärkt till detta!

Av oss får den betyg 5 för det är en ständigt återkommande rätt som dessutom är snabb och lättlagad!
Obs detta är inget recept vi har hittat på själva utan kan lätt googlas på!

Kommentarer

  1. Tack för tipsen i din matblogg, blogga på så kan vi skippa recept.nu i framtiden. Skall testa detta på mina svärföräldrar i helgen.
    // Susanne

    SvaraRadera
  2. Kommer garanterat att bli succé!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär