Ganska lättlagad även om det är många moment, perfekt för en söndagseftermiddag. Receptet har jag anpassat något så det även skall passa den som äter enligt low carb-metoden, byt då ut mandelpotatismoset mot blomkålspurén. För 4 personer Ingredienser: 500 g lammfärs 1 rödlök 1 dl grädde 2 vitlöksklyftor 1/2 dl finhackad färsk timjan 2 msk smör salt, peppar Potatismos: 1 kg mandelpotatis 1 dl grädde 1 dl mjölk 2 msk smör salt, peppar Blomkålspuré: 1/2 blomkålshuvud 1 dl grädde 1 msk smör salt, peppar Vinsky: 1 msk balsamvinäger 1 dl portvin 1 1/2 dl vatten 2 msk vilt- & kantarellfond 1 msk smör Tillbehör: 600 g vitkål 2 msk smör 1 dl frysta tranbär salt Gör så här: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten Ansa blomkålen och bryt ned till buketter, koka mjuk i lättsaltat vatten Burgare : Sätt ugnen på 100 grader. Skala och finhacka lök och vitlök, blanda med ägg, grädde, timjan, salt och peppar i en bunke. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma 4 biffar. Stek dem i smör på m
Kommentarer
Skicka en kommentar