Röding från Innefickan

Ett recept från Östersundskrogen Innefickan. Jag fick inte tag på röding den här fredagen men det gick bra med regnbåge också. Observera att receptet är för 2 personer.

Ingredienser:

Fisk:


  • 2 rödingfiléer

  • 1 msk smör

  • 1 dl vitt vin

  • salt ,peppar

Gurknudlar på kronärtskocka:



  • 1/2 gurka

  • 2 kronärtskocksbottnar

Beurre blanc



  • 3 msk äppelcidervinäger

  • 2 finhackade schalottenlökar

  • 0,5 dl vispgrädde

  • 150 g tärnat, rumstempererat smör

  • salt, svartpeppar

  • hackad gräslök

  • nypressad saft av 1/2 limefrukt


Gör så här:



  • Sätt ugnen på 150 grader

  • Börja med gurknudlarna. Hyvla gurkan med en mandolin eller osthyvel till långa, tunna skivor. Rulla ihop dem till två paket.

  • Placera paketen på varsinn kronärtskocksbotten.

  • Sås: Koka ihop vinäger och schalottenlök i en liten kastrull. Vispa grädden lätt och blanda i. Koka upp.

  • Montera såsen genom att ta av kastrullen från värmen, tillsätt smör under vispning.

  • Smaka av med salt, peppar, hackad gräslök och limejuice.

  • Rulla filéerna och bind med steksnöre. Häll vitt vin i en ugnsfast form, lägg i filéerna och baka i ugn 10-12 minuter

  • Servera med potatispuré

Kommentar: En utmärkt rätt där såsen är det som lyfter hela rätten. Jag har lagt till vinet i ungsbakningen och bytt ut dill mot gräslök jämfört med orginalreceptet. Nu var det så pass länge sedan jag lagade det här så jag har dessvärre glömt vilket vin vi drack men ett tortt vitt vin av valfritt märke passar givetvis.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär