Pasta med tryffelsmak och gräddstuvad spenat

Köpte en svindyr fransk svart tryffel vid vårat senaste besök på Bjärehalvön, första gången jag använde den smakade den absolut ingenting och nu när jag skulle ta fram den igen var den förstörd. Nåja, inget ont som inte har något gott med sig, nu hittade jag äntligen en tryffelolja värd namnet, Zetas vita tryffelolja, smakar verkligen tryffel.

Ingredienser:


  • 1 sats färsk pasta

  • 50 g pancetta

  • 1,5 msk Zeta vit tryffelolja

  • 1 schalottenlök

  • 100 g ruccola

  • 50 g grovriven parmesanost

  • salt och svartpeppar

  • 500 g spenat

  • 1,5 dl grädde

Gör så här:



  • Finhacka löken, strimla pancettan. Bryn i stekpanna utan att det bränns. Ställ åt sidan.

  • Koka pastan, häll av och blanda men pancettan och löken. Tillsätt tryffelolja och rucolablad. Smaka av med salt och peppar.

  • Förväll spenaten 2 minuter

  • Häll av spenaten, skölj i kallt vatten, krama ur ordentligt och grovhacka.

  • Fräs spenaten i lite smör 1-2 minuter

  • Tillsätt grädden och låt puttra ihop ca 5 minuter

  • Servera pastan med spenaten på varma tallrikar

Kommentar:


Underbart gott.... Hade tillgång till egen spenat och ruccola. Pancetta hade de inte i vår lilla butik men det gick lika bra med ett fint rökt sidfläsk. Tog ett glas ur boxen med Barone Ricasole till, denna årgången smakar ännu bättre än den förra som var mycket bra men det kan bero på maten och vädret, vi åt ute på balkongen i sommarvädret.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär