Vitvinssås

Ett enkelt recept som är gott till mycket, ffa fisk. Hemligheten är den hemgjorda fonden.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 msk finhackad gul lök eller schalottenlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl egen fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och smör i en kastrull. Häll på vin, reducera till hälften.
  2. Pudra över vetemjöl, rör om.
  3. Tillsätt fiskbuljong under omröring.
  4. Tilsätt grädde, smaka av med salt och vitpeppar. Sjud till önskad konsistens, ca 10 minuter. 
  5. Sila.
  6. Blanka av med 1-2 msk smör. Vill du ha en fluffig sås mixar du.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär